Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

1η Γενική Συνέλευση 2013

Αθήνα 1 Οκτωβρίου 2013

Αγαπητοί γονείς,

Σας προσκαλούμε στην 1η  Τακτική Γ ε ν ι κ ή  Σ υ ν έ λ ε υ σ η του Συλλόγου, την Τετάρτη  9 Οκτωβρίου και ώρα 19:30, στον ισόγειο χώρο του σχολείου.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, θα συζητηθούν τα εξής:

  • Ολοήμερο
  • Σπουδαιότητα της ενεργής συμμετοχής  των γονέων στις δραστηριότητες του Συλλόγου.
  • Προγραμματισμός της σχολικής χρονιάς, για την δραστηριότητα του Συλλόγου.
  • Αναθεώρηση Καταστατικού Συλλόγου
  • Δικές σας προτάσεις και παρατηρήσεις


Η  σ υ μ μ ε τ ο χ ή   ό λ ω ν   ε ί ν α ι   α π α ρ α ί τ η τ η

Με εκτίμηση,
για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος

Κατερίνα Τερζάκη
6972-578.210

Η Γεν. Γραμματέας

Γεωργία Μπαλτάση


1 σχόλιο:

  1. ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1ΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ


    Στην Αθήνα σήμερα την 9η Οκτωβρίου 2013 συνήλθε η Γενική Συνέλευση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με τους γονείς. Παρόντες ήταν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και το αναπληρωματικό μέλος Μιχάλης Κουίνης.

    Κατά την Συνέλευση αυτή συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

    1) Δραστηριότητες του Συλλόγου: Ενημερώθηκαν οι γονείς για τις δραστηριότητες του Συλλόγου της προηγούμενης χρονιάς και τον προγραμματισμό για τις φετινές.
    2) Καθαριότητα του σχολείου στη διάρκεια της λειτουργίας του: Ενημερώθηκαν οι γονείς ότι με δαπάνες του Συλλόγου υπάρχει καθαρίστρια κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου για τις τουαλέτες (σχετική απόφαση είχε παρθεί σε Γενική Συνέλευση της προηγούμενης σχολικής χρονιάς)
    3) Ηλεκτρονική Επικοινωνία: Ενημερώθηκαν και οι νέοι γονείς για τη δημιουργία του groupmail και για το blog του Συλλόγου
    4) Σεμινάρια για γονείς: Ενημέρωση των γονέων για τα σεμινάρια ψυχολογίας, πρώτων βοηθειών κλπ. που διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Συλλόγου
    5) Μαθήματα Σαββάτου: Ενημέρωση των γονέων για πραγματοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων (μπάσκετ, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική – κατασκευές) στο χώρο του Σχολείου τα Σάββατα (θα τους δοθεί σχετικό έντυπο προς συμπλήρωση)
    6) Ρητορικός λόγος: Έγινε λόγος για την ένταξη του προγράμματος «Ρητορικός Λόγος» στα μαθήματα Σαββάτου. Θα δοθεί έντυπη ενημέρωση στους γονείς της Ε’ και ΣΤ’ τάξης για να αποφασίσουν αν επιθυμούν την συμμετοχή τους ή όχι στο πρόγραμμα.
    7) Πρόταση γονέων για σχολικό φύλακα με συνδρομή τους. Προτάθηκε από γονείς, αν αυτό είναι δυνατόν, να προσληφθεί άτομο με αρμοδιότητες σχολικού φύλακα και σχολικού τροχονόμου, με δαπάνες των γονέων του σχολείου. Ο Σύλλογος ενημέρωσε τους γονείς ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν μπορεί άτομο έξω από το σχολείο και χωρίς να είναι υπάλληλος του Δήμου να ασχοληθεί με αυτές τις θέσεις. Παρόλα αυτά, δεσμεύτηκε ο Σύλλογος να το κοιτάξει και να ενημερώσει τους γονείς.
    8) Ενημερώθηκαν οι γονείς ότι βρέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές για το τμήμα της πληροφορικής, το οποίο πλέον μπορεί να λειτουργεί κανονικά.
    9) Έγινε ενημέρωση για το προσχέδιο της αναθεώρησης του καταστατικού

    Στο τέλος της συνεδρίασης, συζητήθηκε το θέμα της Επιστολής Διαμαρτυρίας που είχε συζητηθεί και στην έκτακτη γενική συνέλευση και αποφασίστηκε ότι η επιστολή θα συνταχθεί σε διαφορετικό ύφος και θα σταλεί, αφού εγκριθεί και από τους γονείς, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

    Κατόπιν των παραπάνω λύθηκε η συνεδρίαση και υπογράφτηκε το παρόν πρακτικό, όπως ακολουθεί.


    ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    Κατερίνα Τερζάκη Γεωργία Μπαλτάση

    ΤΑ ΜΕΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή