Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

1η Γενική Συνέλευση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων - Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 - Ωρα : 18:00


1 σχόλιο:

  1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
    ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 9ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

    Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
    την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου, η 1η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων. Παρόντες από το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν όλα τα μέλη, εκτός από την αντιπρόεδρο Μαρία Νικόλτσιου και το αναπληρωματικό μέλος Βαγγέλη Τασούλη και 20 γονείς-μέλη.
    Κατά τη Συνέλευση:
    1) Πραγματοποιήθηκε σύντομη παρουσίαση των νέων μελών του Δ.Σ., δηλώθηκε η πρόθεση να συνεχιστούν όσα αγαπήθηκαν από τα παιδιά τις προηγούμενες χρονιές (μαθήματα Σαββάτου, χριστουγεννιάτικο παζάρι κτλ), καθώς και η πρόθεση να είναι μια χρονιά με δράσεις που θα φέρουν τους γονείς-μέλη του Συλλόγου πιο κοντά και που θα ωφελήσουν τους μαθητές (π.χ. κυριακάτικα πικ-νικ, δωρεάν διαλέξεις σε συνεργασία με το σχολείο, για θέματα όπως πρόληψη ατυχημάτων & οδική ασφάλεια, παιδικά διατροφικά χατήρια με όριο αλλά και προγράμματα για τα παιδιά στη διάρκεια των σχολικών ωρών όπως κυκλοφοριακή αγωγή κ.ά..) Ταυτόχρονα, επικοινωνήθηκε η ανάγκη που υπάρχει για στήριξη του έργου του Συλλόγου με εθελοντική βοήθεια από όλα τα μέλη του.
    2) Έγινε σύντομη αναφορά στην προετοιμασία του υλικού για το αποχαιρετιστήριο Λεύκωμα της 6ης Τάξης (καταληκτική ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2014). Η Κατερίνα Ρήγα ανέλαβε εθελοντικά τον απαραίτητο συντονισμό.
    3) Ενημερώθηκαν οι γονείς για τις κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει το νέο Δ.Σ. έως τώρα σχετικά με τα μαθήματα Σαββάτου, δηλώθηκε ο στόχος να ξεκινήσουν τα μαθήματα, την κοντινότερη δυνατή ημερομηνία (29 Νοεμβρίου 2014) και ζητήθηκε η βοήθεια από τους γονείς-μέλη του Συλλόγου. Συγκεκριμένα, ζητήθηκαν εθελοντές για να βρίσκονται στο χώρο του Σχολείου κάθε Σάββατο κατά τη διάρκεια των προαναφερθέντων μαθημάτων (δύο γονείς-μέλη του Συλλόγου μαζί με 2 μέλη του Δ.Σ./Σάββατο). Δήλωσαν εθελοντική συμμετοχή 10 από τους παρευρισκόμενους γονείς, οι οποίοι και έδωσαν στοιχεία επικοινωνίας. Την απαραίτητη συγκέντρωση περισσσότερων εθελοντών και το συντονισμό τους ανέλαβαν τα μέλη του Δ.Σ. Ελένη Μιχαήλ (6974 790003) και Γιώτα Νταλαπέρα (6945 663707).
    4) Σχετικά με τη συνέχιση της συνεργασίας με την καθαρίστρια κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου και συγκεκριμένα στα δύο πρώτα διαλλείματα, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία ως έχει (με 200ευρώ/μήνα από το Ταμείο του Συλλόγου). Παράλληλα, προτάθηκε η συνέχιση της προσπάθειας, για την πιθανότητα συνέχισης της πρωινής καθαριότητας που διαπιστωμένα έχει το σχολείο, με τη δαπάνη όχι του Συλλόγου, αλλά των αρμόδιων κρατικών φορέων, αφού η καθαριότητα είναι μια από τις βασικές ανάγκες του σχολείου, που οφείλει το κράτος να ικανοποιεί.
    5) ΄Εγινε αναλυτική παρουσίαση των δεδομένων του Ταμείου από τον Ταμία του Δ.Σ. Κώστα Βλαχανδρέα, επιβεβαιώθηκε η διαφανής και σωστή διαχείριση του Ταμείου από το απελθόν Δ.Σ. και έγινε φανερή η ανάγκη για συνέχιση και ολοκλήρωση της συλλογής συνδρομών των γονέων (θα διανεμηθεί και σχετικό σημείωμα/υπενθύμιση). Παράλληλα, δηλώθηκε ότι τα στοιχεία του Ταμείου θα είναι πάντα στη διάθεση των μελών του Συλλόγου.
    6) Συζητήθηκαν τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ των μελών του Συλλόγου και ποια από αυτά θα μπορούσαν να την εξυπηρετήσουν καλύτερα, όπως blog, e-mail, forum, παράλληλα πάντα με τα τυπωμένα σημειώματα και τις ανακοινώσεις στον πίνακα ανακοινώσεων και δηλώθηκε η πρόθεση για αγορά πίνακα ανακοινώσεων του Συλλόγου
    7) Στο τελευταίο μέρος της Συνέλευσης, που ήταν αφιερωμένο στα θέματα που θα απασχολούν τους γονείς έγινε εκτενής συζήτηση γύρω από περιστατικό μεταξύ μαθητών στο χώρο του Σχολείου που αναφέρθηκε από τη μητέρα ενός εκ των προαναφερθέντων μαθητών. Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες. Σχετικά με το θέμα της ενδοσχολικής βίας εν γένει, συμφωνήθηκε ότι κάθε δράση ενημέρωσης και πρόληψης είναι και απαραίτητη και καλοδεχούμενη.

    Από το Δοικητικό Συμβούλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή