Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

2η Γενική Συνέλευση (3/12/12)


Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2012
Αγαπητοί γονείς,

Σας προσκαλούμε στην 2η  Γ ε ν ι κ ή  Σ υ ν έ λ ε υ σ η του νέου Συλλόγου, την Δευτέρα  3 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00, στον ισόγειο χώρο του σχολείου.
Μεταξύ άλλων θεμάτων, που θα θέσετε εσείς προς συζήτηση, θα συζητηθούν και τα εξής:

  • Χριστουγεννιάτικο παζάρι (BAZAAR)
  • Ενημέρωση για τα θέματα που συζητήθηκαν στην Συνέλευση της 7ης Νοεμβρίου 2012
  • Αναθεώρηση του Καταστατικού του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Η  σ υ μ μ ε τ ο χ ή   ό λ ω ν   ε ί ν α ι   α π α ρ α ί τ η τ η.

Με εκτίμηση,
για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                                Η Γεν. Γραμματέας

Κατερίνα Τερζάκη                                                       Γεωργία Μπαλτάση


2 σχόλια:

  1. Σας ενημερώνουμε ότι στην Γενική Συνέλευση που έγινε στις 3/12/2012, συζητήθηκαν τα εξής:

    1) Αναθεώρηση του Καταστατικού Λειτουργίας του Συλλόγου
    Έχει ανατεθεί στους Ρένα Ψύχα και Μιχάλη Κουίνη η συγγραφή προσχέδιου σύμφωνα και με τις διατάξεις του Νόμου και το Καταστατικό της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Προτάσεις-παρατηρήσεις για το τι μπορεί να περιλαμβάνει το νέο καταστατικό είναι παραπάνω από επιθυμητές. Η ψήφισή του θα πραγματοποιηθεί σε νεότερη γενική συνέλευση.

    2) Κυλικείο
    Αναμένεται η έγκριση του Πρακτικού Σύστασης Επιτροπής λειτουργίας του κυλικείου από την Σχολική Επιτροπή. Άμεσα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τους εκπροσώπους των γονέων και τους εκπροσώπους των δασκάλων με την υπεύθυνη του κυλικείου. Το αποτέλεσμα θα σας ανακοινωθεί.

    3) Καθαριότητα του σχολείου εντός των ωρών λειτουργίας του
    Ερευνάται το θέμα κατά πόσο είναι εφικτό να αλλάξει η σύμβαση της ήδη υπάρχουσας καθαρίστριας ώστε να έρχεται και κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, όπως επίσης, αν αυτό δεν είναι εφικτό, ποια άλλη λύση μπορεί να βρεθεί.

    4) Σίτιση παιδιών ολοήμερου
    Έγινε έρευνα για την αγορά θερμοθάλαμου για το ζέσταμα φαγητών (κόστος από 500€ έως 1000€). Την ημέρα των βαθμών, κατά την ενημέρωση του ολοήμερου, θα παρευρίσκεται και μέλος του Συλλόγου, το οποίο να συζητήσει με τους γονείς το θέμα της σίτισης. Θα ενημερωθούν όλοι οι γονείς αν υπάρχουν νεώτερες εξελίξεις το θέμα αυτό.

    5) Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση (bazaar)
    Το bazaar θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2012. Οι δραστηριότητες που θα υπάρχουν για τα παιδιά είναι: εργαστήρι κατασκευών, ζαχαροπλαστικής, μουσικής, «Βάλτε γκολ στον Αη – Βασίλη» κ.α. Θα υπάρχει και ανταλλακτικός πάγκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχετικά με το θέμα του καθαρισμού των χώρων του σχολείου στη διάρκεια της λειτουργίας του, έχουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
    Ο ίδιος ο Διευθυντής του σχολείου μας, όπως μας ανέφερε έχει ενοχλήσει επανειλημμένα την Σχολική Επιτροπή για το θέμα αυτό και συγκεκριμένα για το αν η ήδη υπάρχουσα καθαρίστρια (η κα. Τασία) μπορεί να απασχολείται στο σχολείο μας όχι μόνο μετά το πέρας της λειτουργίας του σχολείου αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού. Η απάντηση της Σχολικής Επιτροπής, από την οποία πληρώνεται όχι μόνο η κα. Τασία αλλά και όλες οι καθαρίστριες των Σχολείων του Δήμου Αθηναίων, είναι μόνιμα η ίδια:
    «Η κα. Τασία έχει προσληφθεί για τετράωρη απασχόληση μετά το πέρας των μαθημάτων και αυτό είναι αδύνατον να αλλάξει όσο επικρατούν τα ισχύοντα οικονομικά δεδομένα της σχολικής επιτροπής.»
    Η Πρόεδρος του Συλλόγου, Κατερίνα Τερζάκη, ζήτησε από τον Διευθυντή να προχωρήσει σε όποια ενέργεια απαιτείται ώστε να δοθεί από την Σχολική Επιτροπή εγγράφως η άδεια να προχωρήσει ο Σύλλογος σε πρόσληψη καθαρίστριας, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, η οποία θα βρίσκεται στο σχολείο κατά τις ώρες λειτουργίας.
    Οποιαδήποτε εξέλιξη έχουμε πάνω στο θέμα αυτό θα σας ενημερώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή